Avlyser møter

I disse koronatider så må vi avlyse fremtidige mandagsmøter april og mai. Vi kommer tilbake med mer opplysninger senere når vi vet noe mer når vi kan starte opp igjen.

Sigfridsætta del 5A er klart

Nå er nok et hefte om Sigfridsætta klart. Det handler om de som kom til Delvika på Stangnes, og deres etterkommere. Les mer om heftet her!

Heftene omhandler etterkommere av Sigfrid Persson, som kom til Mangen i Aurskog. Del 1 kom ut i 2008, med revidert utgave i juni 2009. Det omhandler de eldste leddene. Del 2 kom i april 2012, og omhandler etterkommere av Ole Larsen, som tok opp Ljønerholtet i Eidskog. Del 3 omhandler etterkommere av Johannes Johansen Grasmoen, f. 1762 på Grasmoen under Glötta på Setskog i Høland. Han kom til Tallbråtan under Lässerud i Köla. Del 4 tar utgangspunkt i Henrik Kristiansen Skärnäset, født 1773 i Kråkfoss, sønn av Kristian Jacobsson og hustru Thore Henriksdatter Kråkfoss, og hans etterkommere. Thore Henriksdatter var av Sigfridsætta. Henrik Kristiansen bosatte seg i Skärnäset, på svenskesiden av Tannsjøen.

Eidskogingen trenger skribenter!

For at medlemsbladet vårt, Eidskogingen, skal være interessant å lese, trenger vi både nye og gamle skribenter. Skriv om hvordan dere fant den ”ukjente faren” eller den ”bortkomne sønnen”. Har dere for eksempel tips om uvanlige eller lite brukte kilder?
Gjorde husmannssønnen eller -dattera en uvanlig karriere til å komme fra beskjedne kår?
Hva var det som gjorde at du begynte med slektsforsking? Har du et interessant slektshistorisk tema du gjerne vil si litt om?
Temaene dere kan skrive om er mange, langt flere enn vi har listet opp her. Ingen artikkel er for kort.
Send artikkelen til redaktør Bjørn Olav Amundsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.