Eidskog slektshistorielag er på flyttefot

Etter å ha vært i Eldres hus på Skotterud noen år, er vi nå på flyttefot. Eidskog pensjonistforening, som eier Eldres hus, trengte "vårt" kontor i 2.etg. til egen virksomhet, og da måtte vi se oss om etter et annet sted å være. Det var ikke lett å  finne nye lokaler, men så var det  ei sydame/skomaker på Magnor, Godt Skodd, som nettopp flyttet ut, og vi fikk mulighet til å flytte dit.  Vårt nye tilholdssted ligger like ved Magnor Torg. Der får vi god plass og vi gleder oss til å få alt på ett plan.
 
Det er jo en del jobb med pakking og flytting og det er vi godt i gang med, men den største jobben blir jo å komme i ordenpå den nye plassen.
 
Derfor på mandagsmøtene i juli og august utgå.
 
Vi kommer nærmere tilbake med mer info etter hvert.Vi ser fram til å ta imot dere i nye lokaler utpå høsten en gang, men bare ta kontakt hvis det er noe vi kan være behjelpelige med.
 
Så ønsker vi alle en riktig god sommer. 😎

 

Sigfridsætta del 5A og del 5B er klare

Nå er også Sigfridsætta del 5B klar. Den handler om de som kom til Delvika på Stangnes, og deres etterkommere. Les mer om heftet 5A her, det nye 5B her!

Heftene omhandler etterkommere av Sigfrid Persson, som kom til Mangen i Aurskog. Del 1 kom ut i 2008, med revidert utgave i juni 2009. Det omhandler de eldste leddene. Del 2 kom i april 2012, og omhandler etterkommere av Ole Larsen, som tok opp Ljønerholtet i Eidskog. Del 3 omhandler etterkommere av Johannes Johansen Grasmoen, f. 1762 på Grasmoen under Glötta på Setskog i Høland. Han kom til Tallbråtan under Lässerud i Köla. Del 4 tar utgangspunkt i Henrik Kristiansen Skärnäset, født 1773 i Kråkfoss, sønn av Kristian Jacobsson og hustru Thore Henriksdatter Kråkfoss, og hans etterkommere. Thore Henriksdatter var av Sigfridsætta. Henrik Kristiansen bosatte seg i Skärnäset, på svenskesiden av Tannsjøen.

Eidskogingen trenger skribenter!

For at medlemsbladet vårt, Eidskogingen, skal være interessant å lese, trenger vi både nye og gamle skribenter. Skriv om hvordan dere fant den ”ukjente faren” eller den ”bortkomne sønnen”. Har dere for eksempel tips om uvanlige eller lite brukte kilder?
Gjorde husmannssønnen eller -dattera en uvanlig karriere til å komme fra beskjedne kår?
Hva var det som gjorde at du begynte med slektsforsking? Har du et interessant slektshistorisk tema du gjerne vil si litt om?
Temaene dere kan skrive om er mange, langt flere enn vi har listet opp her. Ingen artikkel er for kort.
Send artikkelen til redaktør Tommy Brattbo Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.