Sigfridsætta del 5B

Dette heftet (del 5B) omhandler Nils Johannesen, som var født 1759 på Grasmoen under Gløtta på Setskog, hans hustru Eli Amundsdatter, som var født 1769 på Sørli under Ringstad i Høland, og deres etterkommere. Vi har tatt for oss 6 generasjoner.

Nils Johannesen Grasmoen og Eli Amundsdatter er nevnt i Sigfridsættta del 1 side 59. De er ført opp i bygdeboka som de første brukerne av Nordre Delvika under Stangnes. Dette paret har veldig mange etterkommere. Vi har derfor valgt å fordele etterkommerne på to hefter, del A og del B. Del A omhandler de 4 eldste av barna som levde opp, og del B de 3 yngste av barna som levde opp.

Det var ikke alle som klarte seg like bra, og de havnet derfor på «skråplanet». Vi finner flere på «Botsen». I fangeprotokollene er livshistorien deres frem til pågripelsen gjengitt. Vi har skrevet av den, og vi har også tatt «skjermdumper» av protokollene. To ble dømt for å ha tatt livet av folk (en er med i dette heftet, og en i del A). En av de dømte er Fredrik Fasting Torgersen.

Men noen gikk det bra for. I siste generasjon finner vi to som har «sittet ved kongens bord». De har vært statsråder. En A-landslagsspiller i fotball, og senere fotballtrener, Tom Lund, er også en av etterkommerne etter folkene fra Delvika.

 

Heftet koster kr 300.- for medlemmer, og kr 330,- for ikke medlemmer. Porto tilkommer. Heftet kan bestilles av leder på adressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.