Sigfridsætta del 3 og 4

 

Dette er et dobbelthefte. Del 3 omhandler etterkommere av Johannes Johansen Grasmoen, f. 1762 på Grasmoen under Glötta på Setskogen i Høland. Han finner vi på side 70 i Sigfridsætta del 1, revidert utgave. I Eidskog bygdebok bind II finner vi Johannes Johansen gift med Anne Maria Olsdatter som bruker IV på Tobølhagan. Bygdeboka nevner 6 barn. 3 av dem døde unge i Eidskog. Familien flyttet fra Tobølhagan i 1802. Hvor de tok veien var lenge et mysterium. Høsten 2012 fant vi denne familien i Tallbråtan under Lässerud i Köla.

Del 4 tar utgangspunkt i Henrik Kristiansen Skärnäset, født 1773 i Kråkfoss, sønn av Kristian Jacobsson og hustru Thore Henriksdatter Kråkfoss. Disse finner du på side 47 og 48 i Sigfridsætta del 1, revidert utgave. Henrik giftet seg med Kerstin Andersdotter, og bosatte seg etter hvert på plassen Skärnäset ved Tannsjön (på norsk side skrives det Tannsjøen). Denne innsjøen ligger både i Norge og i Sverige. Henrik Kristiansen Skärnäset har meget stor etterslekt på Østlandet i Norge, i USA og i Sverige.

Heftet koster kr 300,- for medlemmer og kr 330,- for ikke medlemmer. Porto på kr 70,- tilkommer. Heftet kan bestilles av leder på adressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Du kan få kjøpt alle tre heftene (1, 2 og heftet del 3 og 4) til en pakkepris av kr 600,-  for medlemmer, og kr 650,- for ikke medlemmer. Porto på kr 70,- tilkommer.