Tur til Grasmoen på Setskogen

Lørdag 25.mai arrangerer vi tur til Grasmo i Setskog.
Det var her Johannes Sigfridsen, som var av finneætt og som har kjempemange etterkommere, slo seg ned og ryddet plassen på 1720-tallet.
Vi får høre litt om stedet og virksomheten her gjennom mange år. Sootkanalen ble  jo til i neste århundre,  så dette området har mye historie å by på.

Vi starter fra Eidskog rådhus kl. 10.30 og kjører sammen til Grasmo. Det er ikke flust av, parkeringsmuligheter, men vi får det til.
De som kommer vestfra, kan møte på Grasmo.
For de som ønsker det,  kan vi også kjøre ned til slusene i Sootkanalen for å se litt nærmere på anlegget.

Vi ønsker påmelding innen 19.mai til:
Nils Arne: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Berit:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vi håper at mange ønsker å være med oss på tur.

Eidskogingen trenger skribenter!

For at medlemsbladet vårt, Eidskogingen, skal være interessant å lese, trenger vi både nye og gamle skribenter. Skriv om hvordan dere fant den ”ukjente faren” eller den ”bortkomne sønnen”. Har dere for eksempel tips om uvanlige eller lite brukte kilder?
Gjorde husmannssønnen eller -dattera en uvanlig karriere til å komme fra beskjedne kår?
Hva var det som gjorde at du begynte med slektsforsking? Har du et interessant slektshistorisk tema du gjerne vil si litt om?
Temaene dere kan skrive om er mange, langt flere enn vi har listet opp her. Ingen artikkel er for kort.
Send artikkelen til redaktør Bjørn Olav Amundsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mandagsmøte 3. juni 2019

Neste arbeidsmøte er mandag 3. juni 2019. Møtestart er kl 18:00, og vi holder på til kl 21:00.  Vi jobber med våre egne slekter. Ta gjerne med egen pc. Vi har trådløst nettverk. Trenger du hjelp med en slektsforskingsnøtt, vil det alltid være folk fra styret tilstede som kan hjelpe deg. Husk at vi fra 1. august 2014 holder til i Eldres Hus i Haugårdsveg 3 på øvre Skotterud.