Visekveld på Orala lørdag den 30. juni 2018

Lørdag den 30. juni 2018 innbyr Oralas venner til visekveld. De har fått den flinke trubaduren Steinar Bunes, fra Skarnes til å komme å spille. Han spiller countrypreget musikk og spiller gjerne opp til allsang.
Ellers kommer det et band fra Sverige som heter môra-Per fra Arvika/Charlottenbergområdet. Lena Olsson, som spiller fele, er av den kjente Strandseterslekta, og det kan dra veldig mye folk. 3 av bandets 5 medlemmer har sterk tilknytning til Finnskogen og spiller musikk fra det skogfinske miljøet. De har en favorittlåt som heter: De som bygde landet som er en veldig fin låt.
Arrangementet starter kl. 17.00 og har åpen grill, det vil si at dere kan ta med dere det dere vil spise og grille, eller ha med medbrakt niste. Austmarka Historielag byr på kaffe og kake etterpå.
Prisen er kr. 150,-.

Eidskogingen trenger skribenter!

For at medlemsbladet vårt, Eidskogingen, skal være interessant å lese, trenger vi både nye og gamle skribenter. Skriv om hvordan dere fant den ”ukjente faren” eller den ”bortkomne sønnen”. Har dere for eksempel tips om uvanlige eller lite brukte kilder?
Gjorde husmannssønnen eller -dattera en uvanlig karriere til å komme fra beskjedne kår?
Hva var det som gjorde at du begynte med slektsforsking? Har du et interessant slektshistorisk tema du gjerne vil si litt om?
Temaene dere kan skrive om er mange, langt flere enn vi har listet opp her. Ingen artikkel er for kort.
Send artikkelen til redaktør Bjørn Olav Amundsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mandagsmøte 2. juli 2018

Neste arbeidsmøte er mandag 2. juli 2018. Møtestart er kl 18:00, og vi holder på til kl 21:00.  Vi jobber med våre egne slekter. Ta gjerne med egen pc. Vi har trådløst nettverk. Trenger du hjelp med en slektsforskingsnøtt, vil det alltid være folk fra styret tilstede som kan hjelpe deg. Husk at vi fra 1. august 2014 holder til i Eldres Hus i Haugårdsveg 3 på øvre Skotterud.