Foredrag om skogfinnebosettinger i Värmland og Hedmark

Eidskog Slektshistorielag inviterer til foredrag om skogfinnebosettinger i Värmland og Hedmark søndag 5. november kl 13.00 i Tyrielden, Eidskog Bibliotek på Skotterud.

Foredragsholdere er:

Trine Sennerud Melby: Hun har skrevet masteroppgave om finnebosettinger i Eidskog, Setskog og Aurskog. Hun vil også underholde med nøkkelharpe.

Niclas Persson: Foredragsholder og Viceordförande i Solør-Värmland Finnkulturforening.

Det vil også være andre som deltar med info, og det blir anledning til å stille spørsmål. Alle som er interesert i skogfinneinnvandring og slektsforsking ønskes velkommen.

Eidskogingen trenger skribenter!

For at medlemsbladet vårt, Eidskogingen, skal være interessant å lese, trenger vi både nye og gamle skribenter. Skriv om hvordan dere fant den ”ukjente faren” eller den ”bortkomne sønnen”. Har dere for eksempel tips om uvanlige eller lite brukte kilder?
Gjorde husmannssønnen eller -dattera en uvanlig karriere til å komme fra beskjedne kår?
Hva var det som gjorde at du begynte med slektsforsking? Har du et interessant slektshistorisk tema du gjerne vil si litt om?
Temaene dere kan skrive om er mange, langt flere enn vi har listet opp her. Ingen artikkel er for kort.
Send artikkelen til redaktør Bjørn Olav Amundsen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mandagsmøte 6. november 2017

Neste arbeidsmøte mandag 6. november 2017. Møtestart er kl 18:00, og vi holder på til kl 21:00.  Vi jobber med våre egne slekter. Ta gjerne med egen pc. Vi har trådløst nettverk. Trenger du hjelp med en slektsforskingsnøtt, vil det alltid være folk fra styret tilstede som kan hjelpe deg. Husk at vi fra 1. august 2014 holder til i Eldres Hus i Haugårdsveg 3 på øvre Skotterud.